meetingManagementsysteem voor informatiebeveiliging

De wereld digitaliseert in rap tempo. Bedrijven worden steeds afhankelijker van hun informatie- en communicatiesystemen. Maar wat als uw vertrouwelijke klantgegevens zomaar op straat komen te liggen? Door inbraak op uw bedrijfsnetwerk of omdat een van uw medewerkers een USB-stick met klantgegevens is verloren? Het is daarom belangrijk dat u als organisatie een betrouwbare methodiek heeft om (vertrouwelijke) informatie te beschermen. ISO 27001 biedt een goede basis voor het op orde krijgen van uw informatiebeveiliging.

Wat is ISO 27001?

De ISO 27001 is de internationale norm die de eisen voor een informatiebeveiligings-managementsysteem (Information Security Management System – ISMS) specificeert. De norm is ontworpen om informatie op een adequate wijze en met doeltreffende maatregelen te beveiligen om het vertrouwen van klanten en andere belanghebbenden in uw organisatie te borgen.

Met de invoering van een ISMS kunnen risico’s die verbonden zijn aan het beheer van informatie worden geminimaliseerd. De norm wordt gekenmerkt door een procesbenadering voor het plannen, implementeren, gebruiken, bewaken, evalueren, onderhouden en verbeteren van het informatiebeveiligings-managementsysteem.
De norm is geschikt voor elke organisatie, groot of klein ongeacht bedrijfssector en goed te integreren in bestaande kwaliteitsmanagementsystemen (ISO9001).

Waarom ISO 27001?

De noodzaak tot het implementeren en certificeren van een ISO 27001 managementsysteem wordt mede bepaald door de wensen en eisen van de opdrachtgever. Daarnaast is informatiebeveiliging vandaag de dag van essentieel belang voor de bedrijfsvoering en het voortbestaan van organisaties. Een inadequate informatiebeveiliging kan leiden tot schade voor de klant, onnodige kosten, schade aan imago van de organisatie en zelfs sancties of claims.
Een certificering volgens de ISO 27001 norm stelt u in staat een gedegen borging van informatiebeveiliging binnen de organisatie aan te tonen.

Voordelen van ISO 27001 zijn o.a.:

  • hogere klanttevredenheid door zekerheid gegevensbeveiliging;
  • vergroten van uw concurrentievermogen;
  • voldoen aan wet- en regelgeving.

De Conformiso-aanpak

Bij het ontwikkelen van een ISO 27001 managementsysteem stellen wij uw bedrijf centraal, niet de norm. Na een intensieve inventarisatie wordt samen met u een praktische invulling gegeven aan de normeisen. Hierdoor ontstaat een managementsysteem dat gericht is op het bereiken van optimale beveiliging van informatie, gebaseerd op de praktijk, met werkbare afspraken. Dat we overtuigd zijn van de kwaliteit van onze dienstverlening blijkt wel uit onze certificeringsgarantie!

Nieuwsgierig naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag dan direct een kennismakingsgesprek aan, uiteraard geheel kosteloos en vrijblijvend.

Neem contact met mij op
Vraag offerte aan