Wil je inschrijven op een aanbesteding van een grote speler in de bouw die de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) heeft ondertekend? Dan moet je vanaf 1 januari 2022 de Safety Culture Ladder (SCL) hebben geïmplementeerd. Door de enorme vraag vanuit de bouwsector is echter alle capaciteit voor het uitvoeren van audits en toetsen van de SCL dit najaar al bezet en begint ook het eerste kwartaal van 2022 vol te lopen.

Afspraken ViA en CI’s

Daarom zijn er afspraken gemaakt tussen de werkgroep Veiligheid in Aanbestedingen (ViA) en vertegenwoordigers van de certificerende instellingen. Concreet komt dat neer op het volgende: heb je op 1 januari 2022 niet het vereiste bewijsmiddel (SCL Certificaat, SCL Light Statement of SCL Approved Self Assessment)? Dan wordt een ondertekende offerte van een Certificerende Instelling met een afspraakbevestiging voor een audit/toets ook geaccepteerd. Je dient daarbij ook aan te tonen dat je vóór die datum alvast een self-assessment hebt gedaan.
Hulp nodig bij het uitvoeren van een self-assessment of bij de implementatie van de SCL? Wacht niet te lang en neem contact op met ons!

Contact