Wij berichtten in januari al over de informatieplicht energiebesparende maatregelen in onze blog. M.i.v. 2019 geldt namelijk niet alleen een energiebesparingsplicht maar ook een informatieplicht voor bedrijven en instellingen die vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas(equivalent) per jaar verbruiken.

Deze zogenaamde middelgrote energieverbruikers en grootverbruikers van energie moeten hun energiebesparende maatregelen vóór 1 juli 2019 verplicht melden. Dat gebeurt via het speciale e-loket van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Daarna geldt dat eenmaal per 4 jaar een nieuw rapport moet worden opgestuurd.

Conformiso ontzorgt 

Wij raden bedrijven aan om hier zo snel mogelijk mee te starten en zo dure, ad hoc investeringen zoveel mogelijk te voorkomen. Hulp nodig hierbij? Conformiso kan u ook op dit gebied al het werk uit handen nemen. Wij inventariseren eerst óf uw bedrijf onder de informatieplicht valt. Is dat het geval, dan zorgen wij ervoor dat er op juiste wijze aan deze informatieplicht wordt voldaan en kunnen dat ook in de komende jaren voor u blijven doen. Ontzorgen op maat dus, zoals u gewend bent van Conformiso.

Meer weten? Neem dan snel contact op met ons via 040-2319023 of via onze contactpagina. Het is immers zó 1 juli!