“Jeroen en Annette houden ons scherp.”

Bruns is een ontwikkelaar en producent van tentoonstellingen en exhibits uit Bergeijk. We spraken met Karin van Schijndel, projectcoördinator bij Bruns, over hun jarenlange werkrelatie met Conformiso. 

Bruns is al vanaf 1963 actief in de museumwereld. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijd erkend sterk familiebedrijf dat zich in binnen- en buitenland profileert. Vanuit rijksmonument De Ploeg in Bergeijk, waar Bruns sinds 2017 is gehuisvest, ontwikkelen en realiseren zij (interactieve) tentoonstellingen voor klanten als LEGO, Bolidt, diverse VVV’s en tal van musea zoals het Nationaal Militair Museum, het Scheepvaartmuseum en het Anne Frank Huis.

Objectieve blik van Conformiso

Conformiso is al heel lang betrokken bij Bruns, vertelt Karin van Schijndel: “Ik werk hier al 13 jaar en Jeroen Molendijk was er toen al een tijdje. Hij adviseert en begeleidt ons op het gebied van ISO 9001 en VCA* en hoort inmiddels ook echt bij het bedrijf. Met zijn objectieve blik houdt hij ons scherp. Met ISO en VCA als kapstok stelt hij op het juiste moment de juiste vragen waardoor wij na blijven denken over de strategie en de toekomst van Bruns.”

Duurzaamheidsscan geeft inzicht in ‘hoe groen we zijn’

In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is Annette Willems van Conformiso in juni van dit jaar bij Bruns aan de slag gegaan met de ‘Duurzaamheidsscan’, een eigen ontwikkeld instrument door Conformiso. “We wilden graag weten hoe duurzaam we al zijn én welke stappen we nog kunnen zetten. Om daar handen en voeten aan te geven, zochten we een goed ‘meetinstrument’. Jeroen kwam toen met de ‘Duurzaamheidsscan’ van Conformiso. Ik moet zeggen dat ik er een beetje sceptisch tegenaan keek, met name omdat we zelf onze uitgangspositie moesten bepalen. Annette heeft vervolgens de scan toegelicht en daarmee de scepsis weggenomen. Onder haar begeleiding opende de scan juist deuren om het gesprek te voeren. Met de juiste mensen aan tafel hebben we alles besproken op het gebied van duurzaamheid: van onze auto’s en de afdeling inkoop tot de materialen die gebruikt worden en de engineering van de exhibits. De scan heeft behoorlijk concrete actiepunten opgeleverd. Wat mij betreft blijft er een rol voor Annette hierin, om de focus te houden.”

Ambitie

De ‘Duurzaamheidsscan’ levert geen certificaat op. Hoe gaat Bruns naar buiten uitdragen dat ze wel bezig zijn met duurzaamheid? “We blazen niet zo hoog van de toren, misschien door Brabantse bescheidenheid. Maar ambitie, ook op het gebied van duurzaamheid, is er zeker wel. We denken na over het langdurig verhuren van tentoonstellingen. Dat de klant dus een tentoonstelling voor 10 jaar huurt en dat wij al die tijd zorgen voor het onderhoud maar ook voor het afbreken, afvoeren en hergebruiken na die 10 jaar. Bovendien streven we naar het engineeren van exhibits die volledig ‘cradle to cradle’ zijn. Als we zo ver zijn, dragen we dat zeker uit!” aldus een trotse Karin van Schijndel.

Weten wat Conformiso voor uw bedrijf of organisatie kan betekenen op het gebied van kwaliteit, informatiebeveiliging, gezond & veilig werken en milieu? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Meer weten over Bruns? Neem eens een kijkje op hun website: www.bruns.nl

Neem contact op