Eerste ISO 9001:2015 certificaat van Nederland uitgereikt

Kiwa Nederland reikte aan Omega Logistics BV het ISO 9001:2015 certificaat uit. Hiermee is Omega Logistics het eerste en vooralsnog enige logistieke bedrijf in Nederland dat volgens deze nieuwe internationale norm is gecertificeerd. Tegelijkertijd heeft Omega Logistics het GDP (Good Distribution Practice) certificaat behaald. Conformiso begeleidde Omega Logistics gedurende het gehele certificeringstraject.

Omega Logistics BV is een innovatieve en gespecialiseerde logistieke dienstverlener in onder andere de healthcare branche en verzorgt de distributie van medicijnen naar patiënten, apotheken, zorginstellingen en ziekenhuizen. De zendingen worden geconditioneerd vervoerd conform de GDP richtlijnen.

Directeuren Pieter Strijland en Gerard van de Weert zijn zeer tevreden met het behaalde resultaat. “Wij vervoeren al geruime tijd medicijnen volgens de GDP richtlijnen en onze processen zijn hierbij vanzelfsprekend goed op elkaar afgestemd. Het behalen van beide certificaten is voor ons de bevestiging dat we onze dienstverlening ook daadwerkelijk goed hebben georganiseerd en daarmee klaar zijn voor verdere groei. Tenslotte is het als eerste behalen van het nieuwe ISO 9001:2015 certificaat een leuke bijkomstigheid die helemaal past binnen het innovatieve karakter van ons bedrijf”.

Adviesbureau Conformiso BV uit Eindhoven heeft Omega Logistics gedurende het gehele traject van  A to Z begeleid. Directeur Harold Kuyten van Conformiso is erg enthousiast over het behaalde resultaat: “De nieuwe ISO 9001:2015 is echt nagelnieuw dus het was af en toe best een beetje pionieren. Daar houden we wel van. Normeisen geven over het algemeen slechts een theoretisch kader, maar het gaat er juist om hoe je deze eisen vertaalt naar een makkelijke, praktische werkwijze. Hierin zijn we samen met Omega goed geslaagd.” Na het behalen van de certificaten houdt het werk voor Conformiso bij Omega Logistics niet op. Alle kwaliteitsdocumentatie en -registraties van Omega worden verzameld, verwerkt en opgeslagen in het MyQ-systeem van Conformiso. Met behulp van dit webbased document- en workflowmanagementsysteem wordt het onderhoud en beheer rondom ISO 9001 en GDP sterk vereenvoudigd.

Voor de certificatie van ISO 9001 en GDP werd certificatie-instelling Kiwa uit Rijswijk gekozen. Rien Buitink, salesmanager bij Kiwa: ‘Kiwa beschikt over alle accreditaties die nodig zijn voor de transport en logistieke sector. Transport vraagt om een praktische audit-benadering, want het transport proces gaat gewoon door.

Meer weten over certificering, advies en begeleiding of transport?

Omega Logistics, 030-6360082, info@omegalogistics.nl

Conformiso, 040-7983020, info@conformiso.nl

Kiwa Nederland, 06-21144223, rien.buitink@kiwa.nl

Foto:

Van links naar rechts:

Rien Buitink, salesmanager Kiwa Nederland

Gerard van de Weert, directeur Omega Logistics BV

Pieter Strijland, directeur Omega Logistics BV

Harold Kuyten, directeur Conformiso BV

 

2016-08-17T13:23:06+00:00