Bent u al beschermd tegen ransomware? 

Ransomware is een Engels begrip dat ‘gijzelingssoftware’ betekent. Criminelen gijzelen als het ware uw computer en uw bestanden. Hoe doen zij dit? Door u een onschuldig uitziende e-mail te sturen die van een betrouwbare afzender lijkt te komen zoals de belastingdienst, een incassobureau of een bank. In de mail staat dat u zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit of dat u nog een rekening of aanmaning heeft openstaan. Voor u het weet, klikt u op de link in het bericht om de betaling tot stand te brengen. Op dat moment nemen criminelen uw bestanden over. Op uw scherm verschijnt een melding dat u geen toegang meer heeft tot uw bestanden tenzij u een flink bedrag aan losgeld betaalt. Zelfs als u betaalt, is het nog maar de vraag of u uw bestanden ooit terugkrijgt.

Wat kunt u doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van ransomware?

  • U verkleint de kans op ransomware aanzienlijk door maatregelen te nemen en van dit onderwerp een prioriteit te maken. De eerste stap is het maken van beleid op het gebied van informatiebeveiliging. De tweede stap is het creëren van draagvlak bij uw medewerkers voor het uitvoeren van dit beleid. In de praktijk betekent dit o.a. het volgende: altijd meteen beveiligingsupdates installeren voor besturingssystemen en programma’s;
  • 24/7 met een antivirusprogramma werken;
  • Alert zijn bij het downloaden van software en het openen van bestanden;
  • Geen onbekende bijlagen van e-mails openen;
  • Uw medewerkers opleiden en hen bewust maken van de gevaren van ransomware.

Wat kan Conformiso voor u doen?

Lijkt u dit ingewikkeld of zelfs onmogelijk? Heeft u niet de personele middelen om de beveiliging van uw systemen te onderhouden? Gegevensbescherming was nog nooit zo belangrijk. Bescherm uw organisatie tegen ransomware met het beste managementsysteem voor informatiebeveiliging dat er bestaat: ISO 27001. Het is de internationale norm waarmee u informatie adequaat en doeltreffend beveiligt. Borg het vertrouwen van uw klanten en andere belanghebbenden in uw organisatie met slechts één managementsysteem!
Wij helpen u bij het behalen van certificering voor ISO 27001. Wij trainen ook uw medewerkers. Er is geen systeem dat uw gegevens beter beschermt. Bovendien voldoet uw bedrijf met certificering aan de actuele wet- en regelgeving. De gegevens van uw klanten zijn bij u in veilige handen.

Wilt u meer weten over het voorkomen van ransomware? Neem meteen contact op voor een kennismaking of een offerte.