meetingInformatiebeveiliging

Het lijkt wel of er geen houden meer aan is: de digitalisering gaat alsmaar sneller. Informatiesystemen worden complexer en geavanceerder. Ze nemen bij bedrijven een steeds belangrijkere plaats in. Hierdoor worden we in toenemende mate afhankelijk van informatie- en communicatiesystemen. Hoe afhankelijk, blijkt wel als er bijvoorbeeld een stroomstoring is. Dan kunnen de meeste werknemers hun werk niet meer doen.

Met het toenemen van digitalisering wordt informatiebeveiliging steeds belangrijker. Informatiebeveiliging gaat over het beschermen van de beschikbaarheid, de integriteit en de vertrouwelijkheid van uw informatie. Het beschermen van privacygevoelige informatie heeft prioriteit. Datalekken kunnen tot serieuze problemen leiden. Daarom heeft uw onderneming een systeem nodig waarmee u uw informatiebeveiliging kunt beheersen: ISO 27001.

ISO 27001?

De internationale norm voor de eisen voor een informatiebeveiligingsmanagementsysteem is ISO 27001. Het ISMS (Information Security Management System) is ontworpen om informatie adequaat en doeltreffend te beveiligen. Het doel van deze beveiliging is het borgen van het vertrouwen van klanten en andere belanghebbenden in uw organisatie.

De voordelen van ISO 27001 zijn o.a.:

  • Uw bedrijf voldoet aan de actuele wet- en regelgeving
  • Geen datalekken: geef uw klanten garanties voor de beveiliging van hun gegevens
  • U bent uw concurrentie een stap voor

Met dit systeem minimaliseert u risico’s die verbonden zijn aan het verwerken en beheren van informatie. De norm kenmerkt zich door een procesbenadering voor het plannen, implementeren, gebruiken, bewaken, evalueren, onderhouden en verbeteren van het ISMS. Dit systeem is geschikt voor elke organisatie en kan goed geïntegreerd worden in bestande kwaliteitsmanagementsystemen, zoals ISO 9001.

Daarom ISO 27001

Voorkom datalekken, schade aan systemen en informatie. Slechte informatiebeveiliging of zelfs het ontbreken ervan kan leiden tot schade: voor u, voor uw imago en voor uw klant. Deze schade kan gepaard gaan met kosten, sancties of zelfs claims. Is uw bedrijf ISO 27001 gecertificeerd, dan kunt u aantonen de informatiebeveiliging binnen uw bedrijf te hebben geborgd.

Daarom Conformiso

Wij stellen uw bedrijf centraal, niet de norm of het systeem. Wij ontwikkelen ISO 27001 helemaal op maat, voor uw onderneming. Eerst inventariseren wij uw wensen. Dan stellen we, samen met u, een praktisch plan op, waarmee uw onderneming voldoet aan de wettelijke normen en eisen. Met als resultaat een managementsysteem dat uw informatie optimaal beveiligt. Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van onze dienstverlening. Daarom durven wij een certificeringsgarantie af te geven.

Bent u benieuwd wat informatiebeveiliging en het systeem ISO 27001 voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem meteen contact op voor een kennismaking of een offerte.

Kent u ons nieuwe magazine al? Blader online
Neem contact met mij op
Vraag offerte aan