Training: ISO 14001, de norm verklaard

Wat?

ISO 14001 is een internationaal geaccepteerde standaard voor een milieumanagementsysteem. Het wordt gebruikt om het milieubeleid van de organisatie te ontwikkelen, implementeren, beheersen en uitvoeren. ISO 14001 draagt bij tot een juiste naleving van wet- en regelgeving en verbetering van milieuprestaties. Middels een ISO 14001 certificering laat je als organisatie zien dat het verbeteren van het milieu behoort tot één van de bedrijfsdoelstellingen.

Het slagen van dit managementsysteem valt of staat bij de inzet van de medewerkers. Zij moeten basiskennis bezitten van ISO 14001 om daar ook naar te kunnen handelen. In deze training brengen wij hen deze basiskennis op een interactieve wijze bij.

De volgende onderdelen komen aan bod:

  • De structuur van de norm en de relatie met andere managementsysteemnormen
  • De ISO 14001:2015 normelementen
  • De interpretatie van normelementen
  • De praktische handvatten om de norm te implementeren binnen uw organisatie
  • De aspecten milieu, continu verbeteren en compliancy management
  • Hoe kan een milieumanagementsysteem een bijdrage leveren aan het verbeteren van de milieuprestaties van uw organisatie

Voor wie?

De training is bedoeld voor (milieu)managers en (milieu)medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de implementatie en het verbeteren van het milieumanagementsysteem.

Doel

Aan het einde van de training heeft u een goed inzicht in wat de norm ISO 14001:2015 inhoudt en hoe je deze kunt vertalen naar jouw organisatie. Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

Duur

Deze training duurt 1 dag

Meer informatie

De training wordt zowel op basis van open inschrijving gegeven, alsook ‘in-house’ bij uw bedrijf. Voor informatie over locaties, data en kosten kunt u ons contactformulier invullen.

Neem contact met mij op
Vraag offerte aan