ISO 27001, de norm verklaard

Wat?

  • Informatie is in veel gevallen het meest waardevolle bezit van een organisatie. Klanten verwachten van uw organisatie dat privacygevoelige informatie zorgvuldig wordt behandeld. ISO 27001 (Managementsystemen voor informatiebeveiliging) is de internationale norm voor informatiebeveiligingsmanagementsystemen en biedt een goede aanpak om aantoonbaar de kans op informatieverlies te verminderen.De ISO 27001-norm is uitermate geschikt om aan uw relaties te laten zien dat u op een adequate wijze omgaat met de beveiliging van uw informatie en hierdoor de negatieve aspecten die kleven aan het verlies of openbaar worden van deze informatie weet te beperken.

    De volgende onderdelen komen aan bod:

  • De structuur van de norm en de relatie met andere managementsysteemnormen
  • De ISO 27001:2013 normelementen
  • De interpretatie van normelementen
  • De praktische handvatten om de norm te implementeren binnen uw organisatie
  • Hoe kan een informatiebeveiligingsmanagementsysteem een bijdrage leveren aan het verbeteren van de informatiebeveiliging binnen uw bedrijf

Voor wie?

De training is bedoeld voor alle medewerkers die verantwoordelijk zijn voor, of betrokken zijn bij de invoering en het beheer van een managementsysteem voor informatiebeveiliging.

Doel

Aan het einde van de training heeft u een goed inzicht in wat de norm ISO 27001:2013 inhoudt en hoe u deze kunt vertalen naar uw organisatie. Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname

Duur

Deze training duurt 1 dag

Meer informatie

De training wordt zowel op basis van open inschrijving gegeven, alsook ‘in-house’ bij uw bedrijf. Voor informatie over locaties, data en kosten kunt u ons contactformulier invullen.

Neem contact met mij op
Vraag offerte aan