Kwaliteitsmanagement2017-07-26T15:51:21+00:00

Kwaliteitsmanagement

Iedereen kan zeggen aan kwaliteitsmanagement te doen. Conformiso geeft u de tools die aantonen dat u aan kwaliteitsmanagement doet. Dit zijn de kwaliteitsmanagement-systemen die we daarvoor gebruiken:

ISO 9001

ISO 9001 is de internationaal erkende norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. De norm stelt hoge eisen aan een organisatie. U kunt ISO 9001 inzetten om te beoordelen of uw organisatie kan voldoen aan de eisen van uw klanten. Maar ISO 9001 zegt ook iets over het product dat u levert: voldoet het aan de van toepassing zijnde wet- en regelgeving? Verder stelt ISO 9001 eisen aan de organisatie zelf. Al deze eisen vormen een goede basis voor het opzetten en inrichten van een kwaliteitsmanagementsysteem.

HKZ

Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector oftewel HKZ is het kwaliteitsmanagementsysteem voor meer dan 30 branches in de sector zorg en welzijn. Een HKZ-gecertificeerde organisatie werkt voortdurend aan het verbeteren van de zorg en de dienstverlening. De normen die voor dit certificaat gelden, hebben voornamelijk te maken met de primaire processen: intake of indicatie, het uitvoeren van diensten en de nazorg. Ook ondersteunende processen moeten aan specifieke eisen voldoen, bijv. het personeelsbeleid. HKZ is er voor o.a. verzorgings- en verpleeghuizen, kinderopvang, GGZ-instellingen, thuiszorgorganisaties en apotheken.

ISO 13485

Ook de medische sector heeft een internationaal erkende norm voor kwaliteitsmanagement: ISO 13485. Bent u fabrikant van medische hulpmiddelen? Dan kunt u op de Europese markt niet zonder ISO 13485 certificering; die toont aan dat u voldoet aan de Europese wetgeving op het gebied van medische hulpmiddelen.

ISO/TS 16949

Spelers op de automotive markt, oftewel de automobielindustrie, doen hun voordeel met het ISO/TS 16949 kwaliteitsmanagementsysteem.

Groenkeur

Bent u een groenprofessional? Dan is dit uw kwaliteitsmanagementsysteem. Groenkeur staat voor aantoonbare kwaliteit; het keurmerk stelt hoge eisen aan de bedrijfsvoering voordat een certificaat wordt toegekend. Bent u gecertificeerd met het Groenkeur, dan brengt u volledige en heldere offertes of aanbestedingen uit en bevestigt u alle aanpassingen die zich tijdens een project voordoen. Uw opdrachtgevers kunnen blindelings vertrouwen op de kwaliteit die u als gecertificeerde professional levert. U werkt uitsluitend met gekwalificeerde medewerkers, u maakt waar wat u belooft en u geeft altijd garantie op uw werk.

Voor elke branche is er een vorm van certificering. Staat uw branche er niet bij? Bel en vraag naar de mogelijkheden.

Neem contact met mij op
Vraag offerte aan