OHSAS 18001, de norm verklaard

Wat?

OHSAS 18001 is een internationaal geaccepteerde norm voor veiligheidsmanagementsystemen. OHSAS staat voor Occupational Health and Safety Assessment Series, oftewel de eisen voor het beheersen van gezondheid, veiligheid en milieu op de werkplek. De norm heeft betrekking op de arbeidsomstandigheden en bestaat uit vijf onderdelen: arbobeleid, planning, implementatie en uitvoering, controle en corrigerende maatregelen, beoordeling door de directie. OHSAS 18001 wordt gezien als een van de belangrijkste middelen voor het reduceren en beheersen van risico’s. Daarnaast laat u als organisatie zien dat het continue verbeteren van arbeidsomstandigheden behoren tot één van de bedrijfsdoelstellingen. Naar verwachting in 2017 zal deze norm worden vervangen door ISO 45001.

Tijdens de training komen o.a. de volgende onderdelen aan bod:

  • De structuur van de norm en de relatie met andere managementsysteemnormen
  • De OHSAS 18001 / ISO 45001 normelementen
  • De interpretatie van normelementen
  • De praktische handvatten om de norm te implementeren binnen uw organisatie
  • De aspecten arbomanagement, arbeidsveiligheid en preventie
  • Hoe kan een arbomanagementsysteem een bijdrage leveren aan het verbeteren van de arboprestaties van uw organisatie

Voor wie?

De training is voor u bedoeld, wanneer u voor uw functie betrokken bent bij het beheer, onderhoud of de (om)bouw van een arbomanagementsysteem.

Doel

Na de training bent u vertrouwd met de OHSAS 18001 / ISO 45001 norm en kunt u de opgedane kennis direct toegankelijk maken voor het arbomanagementsysteem binnen uw organisatie. Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

Duur

Deze training duurt 1 dag

Meer informatie

De training wordt zowel op basis van open inschrijving gegeven, alsook ‘in-house’ bij uw bedrijf. Voor informatie over locaties, data en kosten kunt u ons contactformulier invullen.

Neem contact met mij op
Vraag offerte aan