Rustig slapen….

Doe ik het wel goed als ondernemer? Neem ik de juiste beslissingen? Hebben we wel de juiste mensen aan boord? Ik wil groeien maar hoe kom ik van A naar B? Waar verdienen we ons geld mee? En waar verliezen we het? Allemaal vragen die een ondernemer bezig (kunnen) houden en soms zelfs tot slapeloze nachten kunnen leiden.

Onze nieuwste dienst ‘Rustig-slapen’ biedt de uitkomst. Samen met jou als ondernemer zorgen we ervoor dat je niet meer wakker hoeft te liggen van deze vragen. We maken een inventarisatie van jouw behoeften als ondernemer: wat zijn je drijfveren, welke uitdagingen zie je, hoe ben je tot hier gekomen, hoe wil je verder en waar sta je over x jaar? Ook nemen we je (financiële) administratie onder de loep en bekijken we hoe we daar meer informatie uit kunnen halen. Immers: meten is weten dus we richten de administratie zo in dat we écht belangrijke cijfers snel beschikbaar krijgen.

Praktisch strategisch plan

Op basis van al deze informatie kunnen we samen een goed onderbouwd strategisch plan maken. Geen lijvig boekwerk maar een praktisch One Page Strategic Plan (OPSP). Op één pagina beschrijven we hoe je van A (waar je nu staat)  naar B (waar je naar toe wilt) komt.  Zodra B bekend is, kan elke beslissing, hoe klein ook, makkelijker worden genomen. Er is immers een kapstok waaraan elke vraag kan worden opgehangen: past de vraag niet in het strategisch plan? Dan is er ook geen plek aan de kapstok. Dit strategisch plan wordt niet ‘regelmatig’ aangepast; bijstellen kan wel van tijd tot tijd maar niet met grote stappen en zeker niet frequent.

Kwartaaldoelen en monitoring

Nu het doel bekend is, moet het plan visueel gemaakt worden zodat iedereen binnen de organisatie kan zien en beleven waar de onderneming naar toe gaat. Zo kan elke medewerker zijn eigen plan formuleren om bij te dragen aan het strategisch doel.

Echter, om het behapbaar maar ook levend te houden is het zaak het strategisch plan op te knippen in kwartaaldoelen. Zo kunnen we makkelijker monitoren of we nog steeds in de juiste richting lopen. Ondertussen blijven we meten of we ook daadwerkelijk in de juiste richting blijven lopen, middels KPI’s die, afhankelijk van de meetbaarheid, dagelijks, wekelijks, maandelijks of per kwartaal gerapporteerd en langs de meetlat gelegd worden.

Wat kun je van ons verwachten?

Ontzorging, dat omschrijft deze dienst het beste. We nemen letterlijk jouw zorgen uit handen. Weliswaar met jouw hulp; jij weet het beste waar je bedrijf staat en waar je naar toe wilt. Met onze expertise en ervaring op het gebied van organisatieontwikkeling, (financiële) administratie, bedrijfsvoering en zelfstandig ondernemerschap begeleiden we je in het gehele traject. Die begeleiding is ook heel praktisch: we richten – indien nodig – je administratie (opnieuw) in, fungeren als klankbord voor jou (en eventuele compagnons/partners) en houden de vinger aan de pols middels regelmatige sessies waarin de afgelopen periode wordt geëvalueerd. Op deze manier brengen we duidelijkheid waardoor jij weer rustig kunt slapen.

Wie zijn wij?

Leon Sijbers

Als adviseur met een sterke financiële achtergrond helpt hij al ruim 20 jaar ondernemers met het definiëren van hun strategie maar bovenal met de uitvoering daarvan. Hij mocht als CFO, COO èn CEO richting geven aan diverse bedrijven op basis van zijn eigen kernwaarden: duidelijk, open, eerlijk en nieuwsgierig. Gewoon doen dus!

 

Harold Kuyten

Met ruim 20 jaar ervaring als bedrijfsadviseur heeft Harold al in vele ‘keukens’ gekeken, gewerkt en meegedacht. Zijn expertise ligt met name op het gebied van kwaliteitsmanagement, in de breedste zin van het woord. Voor menige directie is hij al jaren sparringpartner in de bedrijfsvoering.

 

 

Neem contact met ons op
Vraag offerte aan