Conformiso organiseert regelmatig themabijeenkomsten op het gebied van kwaliteit, arbo, milieu en informatiebeveiliging. Op 28 maart j.l. vond de eerste bijeenkomst ‘Meet the experts’ plaats met als thema ‘AVG en informatiebeveiliging’. Met succes; de reacties van deelnemers waren erg positief!

Vier expertgebieden

Tijdens de drukbezochte bijeenkomst werden vier presentaties gegeven door experts op verschillende gebieden. Conformiso-adviseur Wil van Limpt nam de aanwezigen mee in de ontstaansgeschiedenis van de privacywetgeving, het belang van de AVG en de consequenties ervan voor het MKB. Daarna was het woord aan Antonio Velings van Avelco. Hij lichtte in zijn presentatie toe welke technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen door Avelco getroffen zijn en waar u in de praktijk op moet letten bij het implementeren van deze maatregelen.

De AVG vereist dat er een verwerkersovereenkomst wordt afgesloten wanneer persoonsgegevens door derden worden verwerkt. Verwerkersovereenkomsten zijn vaak ingewikkelde juridische documenten, die verstrekkende gevolgen kunnen hebben, onder meer voor wat betreft de verdeling van rechten en verplichtingen tussen verwerkingsverantwoordelijke en verwerker, wederzijdse aansprakelijkheden e.d. In zijn presentatie besteedde Mr. Corné Uitdehaag (advocaat en partner bij  TRC Advocaten) hier aandacht aan.

Ed Nunes en Michael Deacon zijn experts op het gebied van hacken. Zij demonstreerden tijdens de bijeenkomst waarom het belangrijk is om uw persoonsgegevens goed te beveiligen. Zij weten hoe hackers te werk gaan en ze lieten zien hoe eenvoudig het is om persoonsgegevens van een organisatie te bemachtigen als de beveiliging niet op orde is.

Aftermovie

Tijdens de bijeenkomst zijn video-opnames gemaakt. De aftermovie  die hieruit is samengesteld, kunt u zien op ons YouTube-kanaal. Bekijk de film HIER direct.

Wilt u meer informatie over de (inhoud van de) bijeenkomst of de hand-out nog digitaal ontvangen? Neem dan contact op met ons via onderstaande button.

Neem contact op